Headhunterin avulla löytyi myyntijohtaja haastavalle alalle

Tatu Säisä, toimitusjohtaja, 3D Talo

Me 3D Talossa toteutamme virtuaalitodellisuuden ja lisätyn todellisuuden ratkaisuja teollisuuden asiakkaiden kumppanina. Toimimme Kuopiossa ja asiakkaamme sijaitsevat ympäri Suomea.

Kun näiden huipputeknologisten VR-, AR- ja RC-ratkaisujen myyntiin tarvittiin myyntijohtajaa, päädyimme käyttämään headhunteria.

Tunsin Mikan jo ennestään, joten tiesin, että yhteistyö hänen kanssaan onnistuisi. Mikan kanssa oli helppo lähteä viemään asiaa eteenpäin.

Haussa kova ammattilainen huippuasenteella

Meillä oli hyvin tiedossa, millaista tyyppiä haimme tähän haastavaan huipputeknologian myyntityöhön. Vaatimuksia oli paljon: aiempaa näyttöä it-ratkaisujen myynnistä, taitoa sekä myydä itse että valmentaa muita myynnissä, olemassa olevia verkostoja teollisuuteen, taito kehittää myyntiä ja viedä sitä eteenpäin myös kansainvälisillä markkinoilla.

Lisäksi haettavan henkilön piti osata englantia, taitaa henkilöjohtaminen sekä osallistua aktiivisesti startup-yrityksemme kehittämiseen.

Tunnistimme kyllä, että lista oli pitkä. Oikeastaan ajattelimme, että kaikkia näitä saappaita hakijan ei tarvinnut heti täyttää, mutta hänen täytyisi pystyä kasvamaan niihin. Esimerkiksi teollisuuden alan verkostot kyllä rakentuvat, kun tätä työtä tekee.

Sen sijaan hakijan asenteesta emme halunneet tinkiä. Tähän tehtävään ei olisi voinut ottaa henkilöä, joka ei ole kiinnostunut uusista teknologioista tai joka ei olisi sopinut joukkueeseemme.

Onnistunut yhteistyö jatkuu

Myyntijohtajan hakeminen alkoi parilla palaverilla, joissa toimme esille, millaisia toiveita meillä on tulevan myyntijohtajan suhteen.

Aluksi ajattelimme, että myyntijohtajan tehtävä sijoittuisi Helsinkiin. Tehtävään sopivia kandidaatteja Mika löysi ympäri Suomea.

Lopulta tehtävään valittu henkilö löytyikin Kuopiosta. Hän oli tehnyt aiemmin asiantuntemuksellaan vaikutuksen. Mika oli tähän kandidaattiin yhteydessä ja pidimme hänen kanssaan muutaman palaverin, jossa paikalla oli meidän ja kandidaatin lisäksi myös Mika.

Koen, että yhteistyö Mikan kanssa on onnistunut hyvin. Hänen kanssaan on helppo kommunikoida ja aiomme hänen kauttaan hoitaa kaikki merkittävimmät rekrytoinnit jatkossakin.

Tatu Säisä arvostaa helppoa kommunikaatiota Herlin & Partnersin kanssa

Ota yhteyttä

kimmo_vt_vk

Kimmo Pekkala

Headhunter | Founder
+358 41 442 0047
kimmo.pekkala@pekkalaexecutive.fi

Jätä yhteydenottopyyntö

Ja sovitaan kartoituspalaveri

Yhteydenotto tai kartoituspalaveri ei vielä sido ostamaan palveluitamme.