LÖYSIMME JUURI TARPEIDEMME MUKAISEN OSAAJAN MYYNTIIN

Eetu Huosianmaa, liiketoimintajohtaja, digitaalinen myynti ja markkinointi, Talentree Oy

Talentree Oy on kuopiolainen liiketoimintamuotoilun asiantuntijayritys, joka tarjoaa erilaisia liikkeenjohdon konsultoinnin, ohjelmistokehityksen ja digitaalisen markkinoinnin palveluita. Lisäksi meillä on tytäryhtiöt Talentree Talouspalvelut ja työhyvinvointijohtamiseen erikoistunut Well3.

Halusimme saada yritykseemme lisää myyntivoimaa. Tilanteesta teki haastavan se, että oikeastaan tarvitsimme ihmistä, joka voisi myydä sekä digitaalisen markkinoinnin että taloushallinnon puolen palveluita. Ehdimme jo miettiä, onkohan edes olemassakaan sellaista ihmistä, jolla olisi kokemusta juuri tällaisesta yhdistelmästä.

Emme olleet ehtineet laittaa paikkaa itse auki, kun tutustuimme Herlin & Partnersin palveluihin. He vaikuttivat hyvältä yhteistyökumppanilta, sillä heillä oli vahvaa näyttöä osaamisesta ja heidän toimintamallinsa ja -prosessinsa vaikuttivat fiksuilta. Lisäksi asiakkaalle on turvallista lähteä mukaan, koska laskutus on hyvin tulosperusteista.

Selkeä toteutus vei maaliin

Aluksi teimme Mika Herlinin kanssa profiilin haettavasta positiosta: millaista henkilöä haetaan ja onko sellaista mahdollista löytää. Näin pääsimme tekemään hakua realistisesta lähtökohdasta.

Mika koosti meille pitkän listan, ketkä voisivat olla potentiaalisia henkilöitä, ja valitsimme heistä sellaiset, jotka profiilinsa puolesta olivat meille sopivimpia vaihtoehtoja. Näiden puolenkymmenen henkilön kanssa Mika jutteli ja sopi tapaamiset.

Haastattelimme nämä henkilöt ja valitsimme pari jatkoon. Mika soitteli vielä heidän suosittelijansa läpi ja teki meille koosteen suosittelijoiden kommenteista – mitkä ovat hakijoiden vahvuudet ja heikkoudet tehtäväämme ajatellen.

Pääsimme siis tekemään valintaamme hyvin kattavan kuvan perusteella. Meillä oli käytössämme omien näkemyksiemme lisäksi Mikan, suosittelijoiden ja haastateltavien näkemykset. Löysimmekin meille juuri sopivan henkilön, jolla on kokemusta sekä taloushallinnon että markkinoinnin puolelta.

Onnistunut yhteistyö jatkuu

Olemme tyytyväisiä yhteistyöhön Mikan kanssa. Itse asiassa meillä on jo seuraava toimeksianto vetämässä. Uskon, että yhteistyömme yhä vain paranee jatkossa, kun tarpeemme ja toiminta-ajatuksemme tulevat tutummiksi.

Mielestäni Herlin & Partnersin toiminnassa asiakas hyötyy monesta asiasta: Laskutusmalli on selkeä ja se painottuu prosessin loppuosaan, koemme maksavamme ennen kaikkea tuloksista. Saamamme etukäteisarviot aikataulusta ja onnistumisen todennäköisyydestä pitivät hyvin paikkansa. Siinä näkyy yrityksen pitkä kokemus alalta ja headhuntingin ammattitaito. Oli helppo luottaa siihen, että homma toimii eikä sitä tarvitse vahtia.

Tietenkin headhunting-palvelun käyttäminen maksaa, mutta kyllähän rekrytointiin menee resursseja silloinkin, kun sen tekee itse: työpaikkailmoitusten kirjoittaminen ja vieminen verkkosivuille, ilmoituksen markkinoiminen, hakijoiden kartoitus, haastattelujen sopiminen ja niiden tekeminen… Nyt pystyimme keskittymään työntekoon.

Lisäksi koen tärkeänä, että suorahaun avulla saadaan kiinni parhaat tekijät. Työpaikkailmoittelu ei välttämättä kiinnitä työssä olevan huipputekijän huomioita toisin kuin headhunterin yhteydenotto. Uskon, että headhunting on pitkällä aikavälillä tarkasteltuna edullisempaa kuin itse tekeminen. Todennäköisyys rekryn onnistumiselle kasvaa, ja lisäksi huipputekijä maksaa itsensä nopeasti takaisin.

Eetu Huosianmaa uskoo, että suorahaun kautta saadaan kiinni parhaat tekijät

Ota yhteyttä

kimmo_vt_vk

Kimmo Pekkala

Headhunter | Founder
+358 41 442 0047
kimmo.pekkala@pekkalaexecutive.fi

Jätä yhteydenottopyyntö

Ja sovitaan kartoituspalaveri

Yhteydenotto tai kartoituspalaveri ei vielä sido ostamaan palveluitamme.