Suorahaku mahdollistaa parhaiten rekrytoimisen

Mikko Laakkonen, hallituksen puheenjohtaja, Hydroline

Olemme hydrauliikkaratkaisuihin erikoistunut perheyritys, jolla on tehtaat Siilinjärvellä ja Puolan Stargardissa.

Olemme kasvaneet vahvasti ja rekrytoineet paljon. Erityisesti johtoryhmätason tehtävissä tai esimiesten ja vaativien asiantuntijatehtävien hauissa olemme kokeneet suorahaun järkeväksi.

Kun prosessissa on mukana vahva ammattilainen, saamme kiinni sellaisiakin hakijoita, jotka eivät perinteisellä työpaikkailmoittelulla olisi haaviin tarttuneet.

Olemme tehneet Herlin&Partnersin Mikan kanssa yhteistyötä useita kertoja. Hän on osoittautunut luotettavaksi ja tehokkaaksi kaveriksi, jonka kanssa on helppo kommunikoida. Lisäksi Mika on tosi positiivinen tyyppi, joten hänen kanssaan on siksikin mukava tehdä yhteistyötä.

Myös hänen hinnoitteluprosessinsa on erittäin asiakasystävällinen, sillä konsultin palkkio jakautuu järkevästi matkan varrelle. Prosessissa korostuu se, että maksamme onnistuneesta rekrytoinnista. Minusta tämä on hyvin uniikki liiketoimintamalli.

Aiomme jatkaa yhteistyötä Mikan kanssa tulevaisuudessakin, sillä yhteistyömme on ollut kaikin puolin toimivaa.

Rekryprosessi sujui jouhevasti

Haimme jokin aika sitten henkilöstöjohtajaa. Otimme alussa yhteyttä Mikaan ja pohdimme yhdessä, millainen henkilö tähän tehtävään tarvitaan. Kävimme läpi yrityksemme kulttuuria, tiimidynamiikkaa, yhtiön tavoitteita sekä strategiaa ja sitä, millainen asenne ja osaaminen haettavalla henkilöllä pitäisi olla.

Pohjustimme prosessin hyvin ja saimmekin pian kattavan listan mahdollisista kandidaateista. Heistä valitsimme haastateltaviksi viisi henkilöä ja kolmea heistä tapasimme vielä useamman kerran.

Kokonaisuudessaan prosessi vei 2–3 kuukautta. Löysimme toivomustemme mukaisen henkilöstönjohtajan nopeasti ja tehokkaasti.

Kannattaa käyttää headhunterin apua

Voisihan suorahakua tietenkin tehdä itsekin, mutta se ei välttämättä ole järkevää resurssien kohdentamista.

Minusta headhunterin käyttäminen on järkevää silloinkin, kun paikasta on myös julkinen haku. Ulkopuolinen sparraaja on lisävoimavara koko rekrytointiprosessiin. Hänen avullaan voi löytää oikeasti kovimmat osaajat, jotka eivät välttämättä huomaisi ollenkaan koko työpaikkailmoitusta.

Rekrytointiprosessiin, erityisesti avainpositioissa, kannattaa ehdottomasti investoida. Haluamme olla alamme ykkönen. Kasvu ja kehitys on ihmisten aikaansaannosta ja jotta voi kasvaa ja kehittyä, joukkueeseen pitää löytää oikeanlaiset ihmiset.

Mikko Laakkonen luottaa yhteistyöhön Herlin & Partnersin kanssa

Ota yhteyttä

kimmo_vt_vk

Kimmo Pekkala

Headhunter | Founder
+358 41 442 0047
kimmo.pekkala@pekkalaexecutive.fi

Jätä yhteydenottopyyntö

Ja sovitaan kartoituspalaveri

Yhteydenotto tai kartoituspalaveri ei vielä sido ostamaan palveluitamme.